Slik brygger vi RYGR-øl:
BryggeprosessNYuheading
Nøye utvalgte, og alltid lokale råvarer der vi kan:
water

RENT VANN

Fra Langevatn i Rogaland

Kanskje den viktigste ingrediensen. Vannet i Rogaland holder kanskje den beste kvaliteten i landet?

yakima

HUMLE

Fra Yakima Chief, USA

 

RYGR-sønnen Leiv Erikson oppdaget Amerika, og som en hyllest til ham, benytter vi stort sett amerikansk humle fra Yakima Valley, Washington

jærmalt denne bruk copy

MALT

Fra Jærmalt

 

Ulike malttyper av bygg og hvete, ferdig brent etter farge vi ønsker, males i vår egen maltmølle. Vi benytter også malt fra BestMaltz og Castle Malt.

White-Labs-PurePitch-Packaging-MiresBall

GJÆR

Fra White Labs, Danmark

 

Fra en av de fremste gjærprodusentene i verden, bruker vi typeriktig gjær avhengig av øltypene våre.

Havregryn

HAVRE- og HVETEGRYN

Fra Stangeland i Sandnes

 

Valset havregryn fra Stangeland mølle finner du i de fleste øl fra RYGR, dette sikrer ølet bedre skumfasthet.

OrangeZest

FRUKT/KRYDDER

Samarbeid med Norganic og Safteriet

I vår surøl og enkelte IPA, benytter vi råsaft fra Safteriet i Stavanger og importerte eksotiske fruktpurèer fra Norganic.