Slik brygger vi RYGR-øl:
Nøye utvalgte, og alltid lokale råvarer:
RENT VANN
Fra Langevatn i Rogaland
Kanskje den viktigste ingrediensen. Vannet i Rogaland holder kanskje den beste kvaliteten i landet?
HUMLE
Fra Yakima Chief, USA
RYGR-sønnen Leiv Erikson oppdaget Amerika, og som en hyllest til ham, benytter vi stort sett amerikansk humle fra Yakima Valley, Washington
MALT
Fra Jærmalt
Ulike malttyper av bygg og hvete, ferdig brent etter farge vi ønsker, males i vår egen maltmølle. Vi benytter også malt fra BestMaltz og Castle Malt.
GJÆR
Fra White Labs, Danmark
Fra en av de fremste gjærprodusentene i verden, bruker vi typeriktig gjær avhengig av øltypene våre.
HAVRE- og HVETEGRYN
Fra Stangeland i Sandnes
Valset havregryn fra Stangeland mølle finner du i de fleste øl fra RYGR, dette sikrer ølet bedre skumfasthet.
FRUKT/KRYDDER
Samarbeid med Norganic og Safteriet
I vår surøl og enkelte IPA, benytter vi råsaft fra Safteriet i Stavanger og importerte eksotiske fruktpurèer fra Norganic.